Basshunter hamarosan egy ÚJ albummal tér vissza!!!

   - Duett az albumon!!

  • Basshunter mostanában fogja elkészíteni a legújabb albumszámát a You Re Not Alone-t,amit a magyar származású Kerry Katonával fog énekelni.
  • Kerry kérte fel Basshunter-t a dal elkészítéséhez.

   - Az új album infói

  • Májusban vagy júniusban fog megjelenni.
  • Az albumban vegyesen lesz "dance" és "pop" stílusú számok is,vagyis lesz a Saturday-hez hasonló és például a Walk On Water-hez hasonló számok is.

   - Az új klipek infói

  • A következő klipek NEM fogják folytatni Lucas és Aylar avagy Jonas (Basshunter) szerelmi story-ját.
  • Még mindig nemtudni hogy a Saturday meik story-hoz tartozik,ezért megkell várni a következő klipet.
  • A következő klip (kislemez) áprilisban fog megjelenni az albumról.

   - Information

  • Az elöbbi infók alapját lehetséges,hogy az album elött lesz kiadva egy kislemez (klip) és csak utána adják majd ki az albumot.
  • Lehetséges,hogy Basshunter már nem az albumon dolgozik,hanem az új kislemezen,de ezek csak következtetések :)

-------------------------------------------------------------------------------

Basshunter legújabb albuma

Megjelenés = 2009.szeptember.28

¤ Cikk by Zene.hu

Basshunter ötödik stúdióalbuma a megszokott lépéseket követi, nem tér le az útról amelyet kitaposott, nem akar több lenni annál, amire hivatott. Nagyon jól szól, de kár, hogy nincs meg benne ugyanaz a szikra, amely az előző albumot sikeresen felizzította.

Rögtön az első dalnál egyfajta középszerűséget éreztem, és sajnos felvezetésnek nem volt túl jó választás egy olyan track-kel indítani, amely valahol a lemez közepén teljesedett volna ki inkább, amikor már jobban belerázódunk az anyagba. A második és harmadik szám javít valamelyest az alaphangulaton, Jonas énekhangja nagyon jól szól, és ezeknél a daloknál ez különösen jól hallható. Már csak emiatt sem lehetne elásni az albumot, mert ezek mindenképpen erős pozitívumok.

A negyedik, I Cant Deny című szám az egyik legfinomabb dal a repertoárban, Lauren Dyson kellemes énekhangjával, sok leállással, és a hozzá kapcsolódó erőteljes rázendítésekkel tényleg jól sikerült track. A következő Dont Walk Away című dalban és az I Still Love-ban szerencsére szintén van több leállás is, valamint a basszus és a dallamvonal az, ami igazán kiemeli ezeket a többi közül. Úgy érzem ilyen track-ből kellett volna még több a lemezre, hiszen Basshunter-nél ezek működnek a legjobban.

Említésre méltó dal a hasonló recept szerint készült Far From Home című muzsika, amely rögtön egy erőteljes bassline-nal vág a dolgok közepébe, majd Jonas kellemes hangszínén vándorol tovább, mígnem egy jó kis dallammal erősödik meg. A Basshunter hangulat garantált, mégha nem is egy Walk On Water-ről is van szó.

Három számmal arrébb található az album legjobb dala, a Can You, amely egyszerűen tökéletesre sikeredett. Ezzel kellett volna kezdeni az albumot, mint ahogyan a Now You Re Gone esetében is a legjobbal kezdték. Sajnálom, hogy nem így indul. A második indítási lehetőség a sorban a tizenharmadik Plane To Spain lett volna. Ez rögtön megragadta volna az embereket, és nem engedte volna el őket amíg a lemez le nem jár a lejátszóban. Ezzel szemben jó hátra pakolta őket Jonas. Sajnos.

Extrákat tartogat a korong

A borító különlegességeket nem tartogat, jól néz ki, illik a stílushoz. Ami azonban megragadta a tekintetem rajta, az a különféle extrák ígérete, amelyeket akkor kaphatunk meg, ha a lemezt a számítógépünk optikai meghajtójába helyezzük. Ezen felbuzdulva ki is próbáltam milyen tartalmakra tehet szert a vásárló és bizony nem csalódtam!

Megnézhetjük gyakorlatilag az összes videóklipet, akár számonként sorban, letölthetjük a We Are The Wackos című bónusz számot, amely kemény bulis hangzásával biztos sokaknak tetszeni fog. Találunk még képgalériát és karaoke-t, egy bővített filmet a Now You Re Gone-ban történteket követő eseményekről, valamint kérdezhetünk magától Jonas-tól is, amire ő személyesen válaszolni is fog nekünk. Ez utóbbit nem állt módomban kipróbálni, ennek tesztelését a rajongókra bízom.

Összességében jó munkáról van szó, de ahogyan azt a bevezetőben is hangsúlyoztam, hiányolom azt a szikrát amelyet a Boten Anna, vagy a Walk On Water eszméletlen ereje hordozott magában. Aggódni viszont nem aggódom Basshunter-ért, hiszen a 2002-ben beindult zenészben még rengeteg potenciál van, amelyet remélhetőleg későbbi munkáiban is érezni fogunk.

¤ Cikk by Music.hu

Jonas Erik Altberg, azaz Basshunter újabb albummal jelentkezett Bass Generation címmel. Az eddig jól bevált recepten egy csöppet sem változtatott. Folytatja a korábban elkezdett eurodance vonalat az új anyagon is. A kérdés csak az, hogy 2009-ben van-e még erre igény

Nagyon úgy tűnik, hogy igen. Az album máris nyomokat hagyott egy-két zenei charton, de persze ahogy várható volt, meg sem közelíti a tavalyi, Now You Re Gone album sikereit, amely többek között az Egyesült Királyságban is platinává érett. A Bass Generation csak a 16. helyig jutott az angoloknál, de meg kell hagyni ez is szép eredménynek számít egy már-már eltemetett zenei stílus előadójától.

Az első kislemezként megjelentetett Every Morning is jelezte az érdeklődés hanyatlását. A kellemesen bugyuta dal a listák középmezőnyében vérzett el. A következő single, az I Promised Myself című dal feldolgozása, valószínűleg még kisebb sikereket könyvelhet el a későbbiekben.

Az album 14 track-je hallgatható, különösebb érzelmeket nem vált ki az emberből. A monotonitást a néhány helyen előforduló női vokálok szakítják meg, amik felüdülést nyújtanak Jonas dalolgatása utána. A Can You című dal viszont meglepően jól sikerült, gyors tempójának köszönhetően ez az egyik legemlékezetesebb darab a korongon. Ha végigfutunk a dalcímeken egyértelművé válik, hogy kik is alkotják Basshunter célközönségét. Plane To Spain (a leggázabb dal az albumon), I Still Love, Day & Night… Szóval a tinik kajálni fogják, mint szövegileg, mint hangzásilag. Az album marketingje is erre erősít rá. A borítón a sportkocsin feszítő Jonas lazább már nem is lehetne.

Az album open disc formában jelent meg, amely által rengeteg extrához juthatunk, például a We Are The Waccos dalhoz. Remixeket készíthetünk a korong dalaiból, megnézhetjük Basshunter videó üzenetét, kérdezhetünk tőle (sajnos eddig még egyetlen kérdésre sem volt ideje válaszolni…) és egy képgaléria is rendelkezésünkre áll. Összességében egy közepes anyaggal van dolgunk, egy próbát mindenképpen megér.

¤ Az album Ketkezése és Története by Basshunter Klub

2009 elején kezdték felvenni az új számokat.
Áprilisban hirdették meg az új albumot.
Július 1-jén jelentették be,hogy az album neve Bass Generation.
Augusztus 10-én hirdettek egy borítóhírdető versenyt,a győztes nyert 2 jegyet a Bass Generation Tour-ra,mert volt külön turnéja az albumnak.
Szeptem-ber 1-jén közzé tették a számok listáját.
Szeptember 11-én derüét ki,hogy kinyerte a borító versenyt.
Szeptember 15-én megtudhattuk,hogy 2 CD-bőlfog összeállni az album,de csak Angliában. Az 1.CD új számokat, a 2.CD Remixeket tartalmaz a régebbi számokról.